Se all aktivitet som foregår i Kopervik i listen under. Trykk på + tegnet for å lese mer detaljer. For kart over kjøreruter på bil kortesjene, se nedenfor listen. – I år har det vært mange forskjellige aktører som har tatt initiativ og vi har derfor jobbet med å samle kreftene og ha et godt samarbeid. Nytt i år er at en av våre sponsore Therese&Tor livestreamer mye av 17.mai aktivitetene i Kopervik på vår Facebookside via Youtube. Husk å følge smitteverns- reglene på denne dagen også! Vi i Byen vår Kopervik sammen med 17.mai komitéen ønsker alle en fin 17.mai feiring. Hipp hipp hurra – Alt blir bra! 🇳🇴🌳

10:30 Minnehøytidelighet m/Felleskorpset

Markering ved krigsminnemerke ved Kopervik kirke med tale og kransenedlegging av Hans Knut Skår. Felleskorpset spiller «Ja, vi elsker» og «Gud Signe vårt fedreland»

11:00 Gudstjeneste, parken m/barnegospel

I år blir det gudstjeneste med kjente salmer for dagen og nasjonaldagsstemning i parken. Kristian Støle er prest, Øystein Bredal spiller keyboard og Kopervik barnegospel synger. Smittevernrestriksjonene blir følgt med vakthold, sperrebånd, 3 innganger samt registrering via QR-kode eller papir.

11:00 Båtkortesje v/Smart Marin

Smart Marin gjentar fjorårets båtkortesje og i år har 17. Mai komitéen forespurt om de kan ta turen innom Havnebassenget nedenfor Café MM før de kjører nordover mot Haugesund.

11:45 Oppmøte Kopervik-Bilkortesje

Oppmøte for bilkortesje er i år samme lokasjon som i fjor, utenfor Coop Extra. Felleskorpset spiller under oppstilling og det vil bli delt ut gratis iskrem til alle barna gjennom bilvinduene sponset av  ❤ Kiwi Stangeland, Coop Extra Kopervik og Rema 1000 Bygnes ❤ Bilkortesjen har en varighet på en time og returnerer tilbake på oppstillingsplassen kl. 13. Det er satt en begrensning på 100 biler i kortesjen så det blir «første-mann-til-mølla» prinsippet som blir gjelder. -> Alle som deltar i kortesjen må følge vegtrafikkloven og trafikkreglene. Det må særlig nevnes at det ikke er lov med personer på tilhenger, lasteplan eller liknende. Det er ikke tillatt med kjøretøy som ikke er registrert og godkjent for kjøring på veg. Grunnet smittevern ber vi om følgende:

  • Under oppstilling før og etter kortesjen må alle oppholde seg i sine kjøretøyer.
  • Alle som ønsker å se kortesjen må ta ansvar for å håndheve reglene langs ruta og unngå store ansamlinger. Det oppfordres til å se kortesjen fra egen privat eiendom om mulig.
12:15 Invitasjon: Lokal båtkortesje

17. Mai komiteen oppfordrer alle lokale båtforeninger og private til egen båtkortesje med oppstart i Havnebassenget nedenfor Café MM.
Forslag til rute; Vågen – Gofarnes – Skjersund – Vågen

13:00 Kopervik-Bilkortesjen returnerer

Klokken 13:00 returnerer kortesjen tilbake på oppstillingsplassen hvor det blir felles sang av nasjonalsangen ledet av Monica Kallevik.

14:30 Skudenes bilkortesjen ankommer

«Folketog-kortesjen»/ Skudenes bilkortesjen ankommer Kopervik. Som i fjor leder brannbil fra Utryknings-skolen ann, etterfulgt av stor traktor med henger fra GTI Karmøy som spiller korpsmusikk fra Sevland Skolekorps. I år er Russ2021 invitert til å delta med kreative innslag. 

15:00 Livemusikk i sentrum

Det vil bli folkeliv på Café MM og Upstairs i sentrum med fullreservert restaurant i første etasje hvor i andre etasje på Upstairs, er det igjen første mann til mølla prinsippet. Vi minner derfor alle på om å prøve holde avstand, sprite hender ofte og holde seg hjemme ved symptomer. Inventum informerer om at det blir livemusikk ute på «lokket» hvis været er opplett med Jan Inge Kvilhaugsvik, men foregår inne, oppe på Upstairs hvis dårlige værmeldinger

  • Kirkens Bymisjons Kafé har åpent fra. 10-14 og selger kaffe, is, pølser og brus
  • Café MM og Upstairs holder åpent fra kl. 11
  • Cupcakehuset kl. 10-16
  • Kopervik Kebab & Iskrembar fra kl. 11
  • Oasen Café 10-16
  • Sjokoland har den store boden rett over Ekta/Hårfin og selger godteri m.m 

Kopervik bilkortesje starter utenfor Coop Extra – ut på Austre Karmøyveg/R11 og i
retning sør – Åsebøveien – Lyngvegen – Austre Karmøyveg/R11 mot Kopervik sentrum –
Skudenesveien – Stangalandgata – Havnegata – Avaldsnesveien – Per Sivles vei – Fridtjof
Nansensveg – Avaldsnesvegen mot Kopervik sentrum – Østrembruvegen – Asaldalvegen –
Austre Karmøyveg tilbake til Coop Extra

Skudenes bilkortesje kjører forbi Extra, kinoen, Havnegata, over broen og mot Bygnes hvor den oppløses, se fullt kart her